T Gymstick ze złotym medalem MTP
Nowoczesny przybór gimnastyczno-rehabilitacyjny Gymstick zdobył złoty medal Międzynarodowych Targów Poznańskich podczas targów FIT-EXPO Fitness, Body & Fashion, odbywających się w dniach 11-13 maja.

Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich - to najcenniejsze trofeum,  jakie zdobyć można na poznańskich targach. Tę nagrodę otrzymują produkty, które cechuje najwyższa jakość i najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne.
Wszystkie zgłoszone przez wystawców FitExpo produkty przeszły przez gęste sito wymogów regulaminowych i surowych ocen specjalistów. Produkty nominowane do nagrody Złoty Medal MTP oceniał Sąd Konkursowy pod przewodnictwem lekarza medycyny Pana Przemysława Kubali.

Podczas targów FitExpo 2007 złotymi medalami zostały nagrodzone zaledwie cztery produkty:

Przybór gimnastyczno-rehabilitacyjny GYMSTICK
GYMSTICK INTERNATIONAL, Finlandia, zgłoszony przez Fundację Aktywni Józefów.

Zestaw maszyn do grupowego treningu obwodowego EASY LINE
TECHNOGYM SpA  Włochy
Firma zgłaszająca: Towarzystwo Handlowe  „MATMARCO" Sp. z o.o. Warszawa

Rower treningowy  Spinner ® NXT
Firmy Star Trac , USA zgłoszony przez  HABERQ Sp. z o.o.Warszawa

SUNSHOWER „słoneczny prysznic"
Sentawi, Holandia
Zgłaszający: WETSUN, Poznań

Druga edycja targów FitExpo skierowanych do osób preferujących sportowy tryb życia była przede wszystkim okazją do zapoznania się z najnowszymi trendami i propozycjami liderów branży sportowej, fitness, wellness i solaryjnej. W targach wzięło udział ponad 50 firm z całego świata. Poza prezentacją produktów na stoiskach dla zwiedzających organizatorzy przygotowali bogaty program wydarzeń.

Niewątpliwą atrakcją targów FIT EXPO 2007 była Międzynarodowa Konwencja Fitness Eu4Ya z udziałem gwiazd światowego fitnessu. Eu4Ya to kilkanaście godzin zajęć dla amatorów aktywnego wypoczynku, które poprowadzili najlepsi instruktorzy fitness ze światowej czołówki: Patric  Goudeau z USA, Steve Boedt i Lindsay Mommen z Belgii oraz twórca polskiego fitnessu Inka Szymanski z Francji. Pod czujnym okiem Mega Fitness Equipment odbyły się zajęcia pod hasłem Tomahawk Evolution Ride. Zajęcia w trzech poziomach zaawansowania poprowadzili: Jackie Diss, Ingo Hesselbarth, Piotr Bochnia oraz Iwona Wierzbicka. Gościem specjalnym Tomahawk Evolution Ride był Ryszard Szurkowski, który na spotkaniu z publicznością opowiadał o swojej pasji jaką jest kolarstwo.

Spinning Park było wydarzeniem dla każdego, kto miał ochotę sprawdzić swoje umiejętności w tej dziedzinie. Organizatorzy zapewnili mnóstwo dobrej muzyki i zajęć prowadzonych przez gości z Polski jak i zagranicy, byli to m.in. Robbie Ambrosini z Hiszpanii, Ingo Frase z Niemiec, Rudolf Andereeg ze Szwajcarii, Sylwia Czepiak oraz Grzegorz Kolasiński.

Targom Fit Expo towarzyszyła Konferencja Fitness Marketing. To unikalne na polskim rynku wydarzenie miało za zadanie dostarczenie aktualnej i fachowej wiedzy z zakresu marketingu i zarządzania w fitnessie, a także stworzenie możliwości wymiany poglądów i doświadczeń osób mających na co dzień do czynienia z tworzeniem i rozwojem branży fitness.