T SZKOLENIA
Kurs Animatorów-Instruktorów Wypoczynku w Warszawie
  14 i 15 kwietnia odbył się w Warszawie kolejny kurs na Animatorów-Instruktorów Wypoczynku. W szkoleniu, poprowadzonym przez Annę Majerkiewicz-Kępę wzięły udział 23 osoby.
Kurs Animatorów-Instruktorów Wypoczynku w Poznaniu
  25 i 26 lutego odbył się w Poznaniu kolejny kurs na Animatorów-Instruktorów Wypoczynku. W szkoleniu, poprowadzonym przez Annę Majerkiewicz-Kępę i Rafała Wróblewskiego, wzięło udział 21 osób.
Kurs Animatorów-Instruktorów Wypoczynku w Łodzi
  11 i 12 lutego odbył się w Łodzi kolejny kurs na Animatorów-Instruktorów Wypoczynku. W szkoleniu, poprowadzonym przez Annę Majerkiewicz-Kępę i Rafała Wróblewskiego, wzięło udział kilkanaście osób.
Promocyjny kurs na Instruktora/Przewodnika Nordic Walking
  Fundacja Aktywni przygotowała wiosenną niespodziankę osobom pragnącym zdobyć nowe kwalifikacje i zostać Instruktorem lub Przewodnikiem Nordic Walking. 17 marca w Warszawie odbędzie się kurs Nordic Walking w promocyjnej cenie 295 zł (zamiast 495 zł).
Kurs Animatorów-Instruktorów Wypoczynku w Krakowie
  W miniony weekend (28 i 29 stycznia) odbył się w Krakowie kolejny kurs na Animatorów-Instruktorów Wypoczynku. W szkoleniu, poprowadzonym przez Annę Majerkiewicz-Kępę i Rafała Wróblewskiego, wzięło udział kilkanaście osób.
Obniżka cen sprzętu firmy One Way
  Sklep Aktivpro.pl przygotował specjalną ofertę sprzętu One Way. Wszystkie kije Nordic Walking można obecnie kupić po atrakcyjnych, niższych cenach. Do zakupów przekraczających 200 zł można ponadto wybrać prezent z 50-procentową zniżką.
Akademia Animatorów Wypoczynku
  Nietypowa praca?

Sport, rekreacja, zdrowie?

Chcesz zmienić swoje życie, poznać nowe możliwości, rozwijać horyzonty a przy okazji spędzić wspaniale czas w słonecznej Grecji, Hiszpanii czy Tajlandii?

Jeśli tak to dołącz do nas! Zostań animatorem-instruktorem wypoczynku i pracuj z nami!
Kursy Nordic Walking
  Fundacja Aktywni, niepubliczna placówka oświatowa kształcąca m. in. Instruktorów Rekreacji Ruchowej, organizuje kursy na instruktorów Nordic Walking, jednej z najszybciej rozwijających się form aktywności ruchowej.
Kursy Gymstick
  Fundacja Aktywni, niepubliczna placówka oświatowa kształcąca m. in. Instruktorów Rekreacji Ruchowej, organizuje kursy na instruktorów Gymstick, jednej z najbardziej efektywnych form aktywności ruchowej.
Letnie warsztaty Nordic Walking - "półkolonie" dla dorosłych
  Łódzkie Studio KROK za KROKIEM organizuje letnie warsztaty Nordic Walking dla sympatyków i entuzjastów Nordic Walking pozostających w mieście w okresie wakacji.
Kurs na sędziego Nordic Walking
  Szkółka Sportu i Rekreacji (Akademia Nordic Walking) i fundacja aktywni organizują kurs na sędziego Nordic Walking.
Warsztaty Nordic Walking i Gymstick dla instruktorów
  Weekend z Nordic Walking i Gymstick dla instruktorów odbędzie się w dniach 20-22 listopada, w scenerii przepięknych Gór Świętokrzyskich.
Kurs na międzynarodowych instruktorów Nordic Walking
  Fundacja Aktywni, niepubliczna placówka oświatowa kształcąca m. in. Instruktorów Rekreacji Ruchowej, zorganizowała 3 i 4 października kolejny kurs na międzynarodowych instruktorów Nordic Walking z elementami Gymstick.
Kurs na międzynarodowych instruktorów Nordic Walking
  Fundacja Aktywni, niepubliczna placówka oświatowa kształcąca m. in. Instruktorów Rekreacji Ruchowej, zorganizowała 18 i 19 lipca kurs na międzynarodowych instruktorów Nordic Walking z elementami Gymstick.
Nadmorski Nordic Walking w Jastrzębiej Górze
  Coraz więcej ludzi przyjeżdżających nad morze szuka aktywnych form wypoczynku. Leżenie na plaży i kąpiel w najczęściej zimnej wodzie już nie wystarcza. Alternatywą dla takiej „aktywności” jest m. in. Nordic Walking.
Kurs na instruktorów XCO
  Fundacja Aktywni zorganizowała po raz pierwszy w Polsce kurs na instruktorów XCO, jednej z najnowszych form aktywności ruchowej.
Nordic Walking w Radlinie
  Już od czerwca 2008 roku Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Radlinie organizuje zajęcia Nordic Walking dla okolicznych mieszkańców.
Kursy na instruktorów szkoleniowców Nordic Walking i Gymstick
  Fundacja Aktywni przeprowadziła po raz drugi w Polsce kurs na Instruktorów Szkoleniowców Gymstick i Nordic Walking. Szkolenia poprowadził pierwszy na świecie trener Nordic Walking i pomysłodawca Gymstick - Risto Kasurinen.
Kurs Nordic Walking w Skarżysku-Kamiennej
  Fundacja Aktywni zorganizowała w Skarżysku-Kamiennej kurs dla instruktorów Nordic Walking, jednej z najszybciej rozwijających się form aktywności ruchowej. Szkolenie wzbogacone zostało dodatkowo o elementy Gymstick, formę ruchu wyznaczającą nowy trend w dziedzinie fitness.
Kurs na instruktorów rekreacji ruchowej - pływanie z elementami aqua fitness
  Fundacja Aktywni po raz pierwszy zorganizowała kurs na instruktorów rekreacji ruchowej o specjalności „Pływanie z elementami aqua fitness”. W szkoleniu, rozpoczętym 13 września 2008 roku uczestniczyło 21 osób.
Kurs na instruktorów rekreacji ruchowej - Fitness nowoczesne formy gimnastyki
  Już po raz czwarty fundacja Aktywni zorganizowała kurs na instruktorów rekreacji ruchowej o specjalności "Fitness - nowoczesne formy gimnastyki". W szkoleniu, które trwało od 13 września do 30 listopada 2008 roku uczestniczyło 11 osób.
Nordic Walking z Sercem
  Dla grupy pielęgniarek specjalizujących się w dziedzinie kardiologii na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi, w ramach bloku wykładów "Epidemiologia chorób układu krążenia z elementami promocji zdrowia" zorganizowano naukę chodzenia z kijkami.
Zdrowa pasja, czyli Nordic Walking w Pułtusku
  Fundacji Aktywni przeprowadziła 5 lipca w Pułtusku szkolenie na instruktorów Nordic Walking. W zajęciach zarówno teoretycznych jak i praktycznych mogły wziąć udział nie tylko osoby zawodowo związane ze sportem, ale także wszyscy zainteresowani rekreacją i prowadzeniem zajęć wśród społeczności lokalnych.
Instruktor Nordic Walking – kto to taki?
  Nordic Walking jest dyscypliną stosunkową młodą. Jak to zwykle bywa w takich sytuacjach rodzą się inicjatywy sformalizowania ruchu. Ponieważ nie jest to sport (nie ma w tym przypadku rywalizacji i nie są rozgrywane zawody), dlatego nie powstał (i zapewne nigdy nie powstanie) związek sportowy skupiający uprawiających tą dyscyplinę rekreacji ruchowej.
Konkurs "Aktywny Instruktor"
  Fundacja Aktywni wspólnie z Gymstick i One Way organizuje konkurs dla instruktorów, którzy brali udział w kursach i szkoleniach prowadzonych przez fundację.
Nordic Walking w walce z chorobą Parkinsona
  Osoby cierpiące na chorobę Parkinsona mają niewiele możliwości uczestnictwa w zajęciach rehabilitacyjno-ruchowych. Jedną z nielicznych propozycji dla takich osób są zajęcia Nordic Walking prowadzone przez fundację Aktywni wspólnie z fundacją Żyć z chorobą Parkinsona.
Nordic Walking i Gymstick w Krainie Trzech Wież nad Borami
  Ponad dwadzieścia osób uczestniczyło w szkoleniach Nordic Walking i Gymstick przeprowadzonych przez instruktorów fundacji Aktywni w Lubiewie. Gmina położona w południowej części Borów Tucholskich jest jedną z najbardziej „usportowionych” w Polsce.
Kursy Nordic Walking i Gymstick – luty 2008
  Fundacja Aktywni zorganizowała dwa kursy Nordic Walking i jeden Gymstick, w lutym 2008 roku.
Trzeci kurs na instruktorów rekreacji ruchowej
  Fundacja Aktywni zorganizowała trzeci kurs na instruktorów rekreacji ruchowej o specjalności „Fitness - nowoczesne formy gimnastyki”. Szkolenie trwało od listopada do grudnia 2007 roku i uczestniczyło w nim 9 osób z całej Polski.
Kursy na instruktorów Gymstick
  Gymstick pojawił się w naszym kraju niewiele ponad rok temu. Pierwszy kurs instruktorski poprowadził, 27 i 28 stycznia 2006 roku, pomysłodawca przyboru – Risto Kasurinen, który przyjechał z Finlandii na specjalne zaproszenie fundacji Aktywni.
Drugi kurs na instruktorów rekreacji ruchowej
  Fundacja Aktywni zorganizowała drugi kurs na instruktorów rekreacji ruchowej o specjalności „Fitness - nowoczesne formy gimnastyki”. Szkolenie trwało od 12 maja do 8 lipca 2007 roku i uczestniczyło w nim 20 osób z całej Polski.
Międzynarodowe warsztaty szkoleniowe Gymstick International
  Dwanaście osób z Polski uczestniczyło w międzynarodowych warsztatach szkoleniowych Gymstick International w Finlandii. W szkoleniu brali udział instruktorzy z całego świata, m. in. z Malezji, Kanady, Czech, Holandii, Izraela, Estonii i Francji.
Gymstick i Nordic Walking w Szkole Promocji Zdrowia
  Instruktorzy fundacji Aktywni poprowadzili kursy Gymstick i Nordic Walking dla nauczycieli wychowania fizycznego z Ostrołęki. Szkolenia odbywały się w ramach programu Szkoły Promocji Zdrowia.
Kurs Nordic Walking w Warszawie
  Nordic Walking jest dyscypliną, która dopiero zdobywa sobie rzesze zwolenników w naszym kraju. Szacuje się, że w Polsce uprawia go ok. 4-5 tys. ludzi. Jest to bardzo niewielka grupa w porównaniu z innymi krajami europejskimi. Wiadomo jednak, że istnieje ogromna rzesza ludzi zainteresowanych tą formą aktywności ruchowej.
Kurs dla instruktorów Gymstick w Warszawie
  Gymstick pojawił się w naszym kraju niespełna rok temu. Pierwszy kurs instruktorski przeprowadzili pomysłodawcy przyboru, którzy przyjechali z Finlandii na zaproszenie fundacji Aktywni.
Stu instruktorów Nordic Walking
  W ostatnich miesiącach szybko przybywa w Polsce instruktorów Nordic Walking. W miniony weekend uprawnienia do prowadzenia zajęć w tej dyscyplinie otrzymała setna osoba, wyszkolona przez fundację Aktywni.
Kurs na instruktorów rekreacji ruchowej
  Zakończył się pierwszy kurs na instruktorów rekreacji ruchowej o specjalności „Fitness - nowoczesne formy gimnastyki”, zorganizowany przez fundację Aktywni. W szkoleniu wzięło udział 17 osób z całej Polski.
Kurs Nordic Walking w Sopocie
  Na polskich plażach pojawia się coraz więcej osób z kijkami. W odpowiedzi na duże zainteresowanie Nordic Walking fundacja Aktywni zorganizowała na wybrzeżu kolejny kurs dla instruktorów.
Kurs Gymstick w Gdańsku
  W Polsce jest bardzo mało instruktorów nowego, bardzo popularnego w świecie przyrządu – Gymstick. Ta sytuacja zmienia się dzięki fundacji Aktywni, która w ostatnich miesiącach przeprowadziła kilka kursów.
Kurs Nordic Walking we Wrocławiu
  Ponad sto osób uczestniczyło w kursach na instruktorów Nordic Walking, zorganizowanych przez fundację Aktywni w ciągu ostatnich trzech miesięcy. Ta nowa forma aktywności ruchowej „wzbogaciła” się o 72 instruktorów i 29 przewodników.
Kurs Nordic Walking w Krynicy Zdroju
Kurs dla instruktorów Nordic Walking w Łebie
  Nordic Walking staje się coraz bardziej popularny na wybrzeżu. Po kwietniowym kursie na instruktorów, przeprowadzonym przez fundację Aktywni w Kołobrzegu, zainteresowanie było tak duże, że trenerzy Nordic Walking Polska musieli znów pojechać w tamte okolice.
Kurs dla instruktorów Nordic Walking w Kołobrzegu
Drugi kurs dla instruktorów Gymstick
  Popularny już na całym świecie przybór do ćwiczeń Gymstick doczekał się kolejnych polskich instruktorów. Po raz drugi w tym roku fundacja Aktywni przeprowadziła zajęcia Warszawie.
Trzeci kurs Nordic Walking w Warszawie
  Już po raz siódmy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy fundacja Aktywni przeprowadziła kurs na instruktorów Nordic Walking. Tym razem siedmiu kandydatów przeszło szkolenie w Warszawie.
Kurs dla instruktorów Gymstick w Warszawie
  W Polsce jest bardzo mało instruktorów Gymstick. W miniony weekend osiem osób zdobyło uprawnienia do prowadzenia zajęć z tym bardzo popularnym na całym świecie przyborem.
Kurs Nordic Walking w Białej Podlaskiej
  Fundacja Aktywni zorganizowała kolejny kurs dla instruktorów Nordic Walking w Białej Podlaskiej. W szkoleniu wzięło udział dwanaście osób.
Drugi kurs Nordic Walking w Warszawie
  Już po raz piąty w ciągu ostatniego miesiąca fundacja Aktywni przeprowadziła kurs na instruktorów Nordic-Walking. Po raz drugi w Warszawie kolejni entuzjaści tej nowej formy aktywności otrzymali certyfikaty instruktorów i przewodników.
Nordic Walking w górach
  Dwa tygodnie po kursie w Kołobrzegu mieszkańcy rejonów górskich mieli szansę zostać instruktorami Nordic Walking. Jedenaście osób wzięło udział w szkoleniu przeprowadzonym przez fundację Aktywni w Nowym Sączu.
Sportowe urodziny
  Słuchacze Otwartego Uniwersytetu Trzeciego Wieku "POKOLENIA" postanowili w szczególny sposób uczcić 81. urodziny Podkowy leśnej, gdzie ta placówka ma siedzibę. Wspólnie z instruktorami fundacji Aktywni ok. 30 osób przemaszerowało z kijami przez park miejski i okoliczne lasy.
Nordic Walking w Klubie Kwadransowych Grubasów
  Klub Kwadransowych Grubasów zrzesza ludzi, którzy chcą schudnąć poprzez uprawianie zajęć ruchowych i dietę. Członkowie klubu mają do wyboru wiele form aktywności ruchowej - od zwykłych biegów czy gimnastyki po aqa-aerobik. Ostatnio otrzymali jeszcze jedną możliwość zgubienia zbędnych kilogramów - Nordic Walking.
Zaślubiny z morzem
  Fundacja Aktywni przeprowadziła kolejny kurs na instruktorów Nordic Walking. Tym razem szkolenie odbyło się Kołobrzegu, a wzięło w nim udział dziesięć osób. Oprócz zajęć teoretycznych, największą atrakcją kursu były z pewnością ćwiczenia na plaży i marsz nad samym brzegiem morza.
„Trzeci wiek” z Nordic Walking
  Otwarty Uniwersytet Trzeciego Wieku "POKOLENIA" w Podkowie Leśnej znany jest z wysokiego poziomu prowadzonych tam zajęć. Z wykładami przyjeżdżają tam m. in. profesorowie: Jerzy Regulski, Andrzej Dąbrówka, Jerzy Bralczyk, Paweł Stępień, Witold Zatoński, Janusz Odrowąż – Pieniążek, czy Jerzy Wójcik.
Kurs Nordic Walking w Prószkowie Opolskim
  Nordic Walking zyskał kolejnych instruktorów. W przeprowadzonym przez Nordic Walking Polska, w Prószkowie Opolskim kursie wzięło udział dziesięć osób.
Pierwsi instruktorzy Nordic Walking
  Kilkanaście osób uczestniczyło w pierwszym szkoleniu Nordic Walking w Warszawie. Uczestnicy zjechali na kurs zorganizowany przez fundację Aktywni z całej Polski. Osoby były przeszkalane teoretycznie i praktyczne.
Zajęcia Nordic Walking
  Od grudnia 2005 roku w każdą sobotę amatorzy chodzenia z kijkami spotykają się w podwarszawskim Józefowie. W zajęciach, zorganizowanych przez fundację Aktywni może uczestniczyć każdy, bez względu na stopień zaawansowania.
Pierwszy w Polsce kurs dla trenerów Gymstick
  Gymstick - popularny na całym świecie przyrząd do ćwiczeń doczekał się wreszcie polskich instruktorów. Pierwszych dziesięć osób otrzymało licencje do prowadzenia zajęć w naszym kraju. Zorganizowany przez Gymstick Polska, wyłącznego przedstawiciela w Polsce World Gymstick Team, kurs poprowadzili: twórca przyrządu - Risto Kasurinen i WGT Master Trainer - Mikko Paunonen.