T Zdrowo i sportowo na Kępie Potockiej
„Zdrowo i Sportowo na Kępie Potockiej” to piknik rodzinny zorganizowany przez stołeczny ratusz i dzielnicę Żoliborz, 22 czerwca.

Organizatorzy przygotowali atrakcje dla uczestników w każdym wieku. Zaczynaj±c od najmłodszych, którzy mogli szaleć na wielkich dmuchanych zjeżdżalniach, jeĽdzić autami wy¶cigowymi, skakać na trampolinie i robić wiele innych ciekawych rzeczy, które dostarczyły niezapomnianych doznań.

Ponadto organizatorzy zaprasili uczestników na pokazy sportów walki, zajęcia z jogi, rozgrywki ringo oraz gry rekreacyjno-zręczno¶ciowe.

Instruktorzy fundacji Aktywni poprowadzili pokazy i lekcje nowoczesnych form aktywno¶ci ruchowej: Nordic Walking i Gymstick.

Wszystkiemu towarzyszyły występy zespołów muzycznych, dzięki którym uczestnicy przenie¶li się na Mazury lub Wybrzeże, ¶piewaj±c szanty razem z zespołem „Wyci±gnięci z messy” lub przy dĽwiękach i tańcach „Real Yeal” do Irlandii.

Dzięki SPZZLO z Żoliborza podczas pikniku można było zrobić badania profilaktyczne, np. poziomu cukru, cholesterolu, pomiaru tkanki tłuszczowej, ci¶nienia i zasięgn±ć porady u specjalisty dietetyka, lekarza rodzinnego, ortopedy.