T XXII Bieg Niepodległości z Nordic Walking
Już po raz trzeci marsz Nordic Walking towarzyszył warszawskiemu Biegowi Niepodległości.

W tym roku uczestnicy marszu Nordic Walking mieli do pokonania 5-kilometrową trasę. Marsz ukończyła rekordowa liczba uczestników - 274.
Mimo, że Nordic Walking to aktywność typowo rekreacyjna, część zawodników potraktowała marsz jako sportowe wyzwanie. Najszybciej pięciokilometrową trasę pokonał Mateusz Wojciechowski z Warszawy, który uzyskał czas 37:00. Czasy poniżej 40 minut osiągnęli również: Michał Bursztynowicz z Warszawy (38:11), Andrzej Rechnio (38:58) i Magdalena Chmielewska (38:58) z Józefowa, Aleksander Sachoń z Warszawy (39:02) oraz Krzysztof Człapski  z Ciechanowa (39:47).
Wśród wszystkich uczestniku marszu Nordic Walking rozlosowano nagrody ufundowane przez fundację Aktywni oraz Warszawski ośrodek Sportu i Rekreacji.

XXII Bieg Niepodległości - galeria zdjęć

XXII Bieg Niepodległości - wyniki biegu